Sidor

fredag 18 mars 2016

Föräldrautbildning

Välkomna att delta i föräldrakurs med namnet ”Att vara förälder i Sverige”. Den ena kursen som ges på arabiska startar på Öppna förskolan i Grimsta den 8 mars och den är på dagtid och den andra kursen som ges på somaliska startar den 10 mars, även den på Öppna förskolan i Grimsta. Den på somaliska är på kvällstid. Meddela ert barns mentor om ni vill delta. Båda kurserna är gratis

”Älskade förbannade tonåring” är en kostnadsfri kurs på fyra träffar för dig förälder med barn i åldern 12-17 år, bosatt i Hässelby-Vällingby. Kursen syftar till att stärka relationen mellan tonåring och föräldrar.
Att ha förmånen att vara förälder är en av livets största gåvor. Samtidigt är tonårsperioden den svåraste utmaningen för många föräldrar. Kursen " Älskade förbannade tonåring ..." bygger på boken med samma namn och har kommit till för att hjälpa tonårsföräldrar att hitta sätt att klara av svårigheterna, att bygga en positiv relation med sin tonåring och att hitta ett bra sätt att lotsa sitt barn in i vuxenlivet.
Under träffarna går man igenom en rad vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen som till exempel när tonåringen inte längre talar med dig, inte hjälper till hemma, bråkar med syskon och mest vill vara med sina vänner.
Kursen består av fyra gruppträffar plus en återträff.
Nästa kurs startar tisdag den 5/4 kl.17.30, därefter den 12/4, 19/4, 26/4. Varje träff är 2,5 timme lång. Kursen startar om det är tillräckligt många anmälda. Vi kommer att hålla till i Familjestödsenhetens lokal på adress Hässelby torg 5.

Hör av er till ert barns mentor om ni är intresserade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar