Sidor

söndag 22 november 2015

Veckobrev V. 48

Måndag och tisdagen har åk 9 muntligt nationellt prov vilket innebär att många av era lärare är upptagna med åk 9. Peter har hela 7B på måndagen och 7A på tisdagen. Schemat är lite ändrat och ni börjar kl 9.00 och slutar ca 14.00. Boel tar emot 7B på måndags morgon och Peter byter av kl 9.30. Ni ska börja med att se filmen nedan



http://www.svtplay.se/video/4827462/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-de-forsta-folken-amerika




Ämne

Svenska
Peters grupp fortsätter med att titta på hur man gör en sammanfattning och använder begreppet analys.
Annikas grupp fortsätter att läsa kapitel nio i boken Eldens hemlighet. Det finns några som behöver lämna in uppgifter - sammanfattning, miljöbeskrivning, kapitel 7 och kapitel 8. Även texter till skrivartävlingen ska lämnas in även om den inte ska lämnas som bidrag till tävlingen.

Matematik
Stefan: Göra klart avsnittet 2.8 om avrundning och 2.9 om överslagsräkning
Engelska
Vi har läst ut böckerna Forrest Gump och Anne Frank's Diary. Många elever ska lämna in texter - sammanfattning, personbeskrivning eller koppla bokens berättelse till en händelse i världen eller till sig själv. Vi har även sett filmen Forrest Gump. Utifrån filmen ska ni hitta teman som ni i grupp om tre-fyra ska göra ett radioprogram om. Teman kan vara: kärlek, vänskap, krig, mod, rättvisa, sport, destruktivt levnadssätt med mera. 
SO
Historia. Nu fortsätter vi med hur och varför vi började överge nomadlivet och började odla och bygga städer. Det vill säga det vi brukar kalla den neolitiska revolutionen.
NO
Vi arbetar vidare med kemins grunder. Läxa till torsdag. Kunna namnet och förkortning på de 20 första ämnena i periodiskasystemet. läs sidorna 18-27.
Språkval

Övrigt
Vad sa de på elevrådet? Elevrepresentanter informerar på mentorstiden. Vi ser också på en film om ett gymnasieprogram.http://www.svtplay.se/video/4827462/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-de-forsta-folken-amerika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar